pondělí 18. prosince 2017

5 tipů, jak si přivydělat při studiu



Jak získat více peněz ke kapesnému? Jak si vydělat své kapesné sám? 

Dnes bych se s Vámi chtěla podělit o pár tipů jak si jednoduše přivydělat při studiu nějakou tu korunu navíc. Já osobně jsem pár věcí už vyzkoušela, ale zmíním Vám i tipy, které mě nějakým způsobem zaujaly a též bych se s nimi chtěla podělit.


Brigáda

  Jako první tip, takový ten klasický a ten co Vám přinese největší výdělek je brigáda. Studuji nástavbu, což je vlastně maturita, kterou musím zvládnout za 2 roky místo 4 jako na střední škole. Není to nic jednoduchého, ale o tom se tu teď bavit nechci, spíše chci poukázat na to, že vhodná brigáda se dá zvládat i při těžším studiu. 
  Najít brigádu, která mě bude bavit, budu si moct volit směny podle sebe a nebude časově náročná mi trvalo opravdu dlouho. Nakonec to čekání a hledání stálo za to, teď mám brigádu, kde je super kolektiv a je zábavná. Chodím o víkendech a občas 1-2 dny v týdnu.
  A tipy jak najít takovou brigádu? No, upřímně není to vůbec snadné. Hledala jsem na známých portálech jako je fajnbrigády a další, nechávala jsme si zasílat nové brigády, ale nikdy tam nebylo nic co by mě nějakým způsobem zaujalo. Můj tip je přidat si na Facebooku skupinu, která se zabývá brigádami a lidé tam nabízí své nabídky, najde se tam spoustu malých podniků, které shánějí do kuchyně, kaváren výpomoc.


Prodej oblečení

  Je jedno jestli se jedná o něco co jste si koupili a zbytečně Vám to leží ve skříni a akorát se na to práší nebo jestli je to kus oblečení, který jste měli párkrát na sobě je bez vad a stále vypadá jako nové.
  Já na to v takovém případě vždy volím online sekáč Vinted, je celkem dost známý. Já jsem tam už mnoho věcí prodala či vyměnila. Je to spíše takový menší, nepravidelný přivýdělek, ale znám slečny co nakupují trendy kousky a přeprodávají to právě na Vinted.
  A jak na Vinted prorazit mezi těmi všemi prodejci? Já osobně si myslím, že hodně dělají fotky. Zkuste kouknout na pár tipů třeba na pinterest. Dále bych doporučila se zapojovat do diskuzí, které se tam vedou, může se stát, že třeba něčím zaujmete a někdo si rozklikne Váš profil a zalíbí se mu nějaký kousek co prodáváte.


Doučování

Tak s tímhle stylem přivýdělku zkušenost bohužel nemám, ale přijde mi to skvělý tip pro ty, kteří vynikají v nějakém předmětu ve škole ať už matematice, angličtině, češtině... Pokud si v tom nevěříte úplně na 100% zkuste doučovat mladší děti, kteří toho ve škole neprobírají ještě tolik a probírají jen to v čem jste si jistý. Pokud Vám to nepůjde vždy můžete skončit.



Hlídání psů nebo dětí

  Někde jsem četla, že existují stránky, kde lidé píšou něco jako inzeráty, kdy jedou třeba na dovolenou a nemají hlídání pro své pejsky, nebo tam píšou o pravidelném venčení protože nemají tolik času. Už nevím jak se ty stránky jmenovaly, ale pokud zagooglíte tak něco takového určitě najdete. 
  To samé platí i pro děti, nejdříve bych zkusila se poptat po známých zda nepotřebují pomoct, třeba při vyzvedávání svého dítěte ze školky (třeba vám za to nějaký menší obnos dají a i to je super) pokud by jste od nich dostali časem doporučení tak bych zkusila i nějaké skupiny na facebooku, kde často maminky hledají hlídaní pro své děti.



Vlastní E-shop

 Tohle jsem bohužel nevyzkoušela a docela mě to i mrzí protože jsem dříve milovala DIY (v překladu „ Udělej si sám“)  a pořád něco vyráběla zejména náramky z korálků a podobně. Za mých dob (to zní, že jsem už hrozně stará, ale není to tak nebojte 😆) nic takového ještě na internetu nebylo, nebo jsem o tom nevěděla.
 V téhle době se docela rozmohl trend prodávání náramků s minerály a podobné šperky. Spousty lidí to odsuzuje, ale za mě to je super přivýdělek a pokud najdete cílovou skupinu, která Vám to koupí tak proč ne?
 Nedávno jsem narazila na webovou stránku Shoptet, kde si můžete svůj vlastní e-shop vytvořit. Nastavíte si šablonu, která slouží k úpravě vzhledu vašeho malého e-shopu. Zprovoznění trvá pár sekund a tadáá máte vlastní e-shop, kde můžete prodávat třeba právě své Diy věci. Tento portál vyřeší eet i podobné věci za Vás a Vy jen prodáváte. Základní verze e-shopu je nabízena zdarma, ale pokud by jste se chtěli časem rozrůst tak na portálu Shoptet najdete i spousty dalších tarifů, které se liší svými funkcemi a zase Vás posunou o trochu výše ve svém malém podnikání. Na obrázku vidíte jak by Váš e-shop mohl vypadat, mě osobně se to líbí je to takové jednoduché a nepřeplácané. Určitě stojí za zkoušku si alespoň přečíst více informací na jejích stránkách a popřemýšlet o tom.

               

Jaký způsob přivýdělku se Vám nejvíce z mého článku zamlouvá? 
A jaké máte Vy tipy na přivydělávání při studiu?

7 komentářů:

  1. Já bych nikoho nemohla doučovat :D Už pákrát jsem byla požádána o studijní pomoc a musím říct, že na to vážně nemám trpělivost. Vysvětlovat někomu něco, co mě přijde úplně jasné, pořád dokola :D
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já kdybych v něčem vynikala tak se tomu nebráním, pomůžeš tak člověku, který to potřebuje a ještě dostaneš malou odměnu:), ale chápu i tvůj názor. Každý na to není:D

      Vymazat
  2. Ahoj :) Více méně se vším až eshopem mám zkušenost. Brigáda je super. Opravdu se vyplatí být ve skupinách tvého města, které se brigádami zabývají. Chyť se příležitostí a můžou se ti náramně vyplatit. Já díky jednorázové brigádě si našla více méně stabilní, která se mi přizpůsobí - právě super jsou úklidy. Doučko je taky super, ale zase to musí být něco, na co člověk není úplně tupej. Jsou za to dobrý peníze a člověk si to aspoň procvičí. Hlídala jsem velmi malé děti 2 a 3 roky, ale je to spíše dlouhodobá brigáda. Trvá, než vám začne rodič věřit a pustí vás samotné někam s dětmi. Pak ale přestat s ní, je srdcervoucí. Děti mi moc chybí a maminka také skvěle vycházela vstříc. A prodej oblečení - když jsem vyklízela skříň, tak jsem pozvala kamarádky, že když budou něco chtít, tak 10kč kus, plná důvěra, možnost vyzoušet, žádné poštovné, ale jak píšeš, většinou je to jednorázovka :) Z mých zkušeností můžu ještě doporučit spolupracovat s nějakým eshopem nebo stránkou, kam budeš psát články a za to budeš mít nějakou malou finančí odměnu nebo darování krevní plazmy. Měj se krásně.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za obsáhlý komentář. Já moc s tou plazmou nesouhlasím, omdlívám z krve takže pro mě nicmoc :D. Nicméně to s dětmi, máš pravdu asi by to pro mě bylo taky těžké.. Jsem citlivka.. Já prodávám vždy na Vinted, když něco najdu doma co nenosím a občas z toho je hezký přivýdělek:-)

      Vymazat
    2. Rádo se stalo :) Mě zase vadí jehly, ale zvládla jsem to! To věřím, na vinted je ale toho také hodně, tak člověk musí mít trochu štěstí, aby si někdo koupil právě od něho :)

      Vymazat
  3. Já jsem nejdříve na vysoké měla brigády mimo obor. Až později jsem zjistila, že si můžu najít brigádu přímo v oboru a dokonce rovnou na stejné vysoké, kam jsem chodila. To, na čem jsem pracovala, jsem poté mohla použít do bakalářky, takže dvě mouchy jednou ranou :) Proto doporučuji se porozhlédnou i ve studovaném oboru, třeba přímo na vysoké :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super nápad o vysoké uvažuji proto jsem ráda za tip! :-)

      Vymazat